top of page

Rhodé Gonggrijp

IMG_8567 copy.jpg

OVER RHODÉ

Lang voordat ik Theatergroep Droog Water oprichtte was voor mij duidelijk dat ik mijn passie, creativiteit en theaterervaring wilde inzetten voor mens, dier en het milieu. Theater is een krachtig middel om het gesprek over uitdagende maatschappelijke thema’s op gang te brengen. Elke productie moet daarbij vanzelfsprekend van een hoog artistiek niveau zijn. 

MIJN MISSIE

Een zo groot mogelijk publiek bereiken met toegankelijk en kwalitatief sterk theater over urgente thema’s. Een verandering in gang zetten. Die missie maakt dat we heel scherp zien waar we heen willen en wat dat oplevert, in artistieke en maatschappelijke zin. Door het netwerk dat we als theatergroep inmiddels hebben is het een feest voor mij om steeds het optimale team samen te stellen voor een bepaald project. Het is geweldig om je idee tot leven te zien komen in de acties en gedeelde passie met anderen.

ACHTERGROND

In de afgelopen jaren heb ik talloze educatieve theaterstukken voor jeugd (mee)ontwikkeld en uitgevoerd. Mijn eerste schreden op dit gebied zette ik bij Stichting Kikid. Sindsdien werk ik daar als een van de huisregisseurs aan verschillende educatieprojecten met en voor jongeren. Door de jaren heen maakte ik daarnaast verschillende producties voor extra kwetsbare kinderen. Voorbeelden daarvan zijn een voorstelling voor kinderen met een verstandelijke beperking en een theaterproject met straatkinderen in Zuid-Afrika. Met Stichting Theatergroep Droog Water staan we inmiddels op honderden scholen met onze projecten over het milieu. Een droom die uit komt! Droog Water staat ondertussen ook in theaters door het land met prikkelende producties als SWIPE voor 18+. Mensen die mijn werk kennen zien dit direct terug in mijn stukken, voor zowel jeugd als volwassenen.

 

De rode draad bij alles dat ik doe is het ontspannen bespreekbaar maken van urgente thema’s door inzet van theaterkunst en humor. 

MEER WETEN?

bottom of page